Shhh.. Nak Belajar Cara Romen?

Ya, ini Teknik Khas untuk Tahan Lama + Zakar lebih Keras


Khusus kepada anda, pembaca Blog ini sahaja
Dapatkan Sekejap ni
ubat kuat

Tongkat Ali – 10 Produk Terbaik Di Pasaran

Biasa sangat dah kita tengok iklan berkenaan tongkat ali ni.

.

Macam-macam jenama dan jenis tongkat ali yang mereka iklankan di kaca TV, keratan akhbar dan di serata media sosial.

.

Kesemuanya menjanjikan kesan dan peningkatan kepada prestasi yang serupa.

.

Ia sebenarnya telah pun diamalkan oleh nenek moyang kita secara turun temurun berabat lamanya.

.

.

Khasiat tumbuhan ini juga telah pun terbukti berkesan terhadap peningkatan tenaga dan kadar testosteron dalam tubuh badan kaum lelaki.

.

Banyak kajian dari seluruh dunia tentang khasiat tongkat ali ini termasuk pakar-pakar dari Malaysia juga tak terkecuali.

.

Pakar mendapati pengambilan tongkat ali sebagai makanan tambahan boleh meningkatkan tenaga zahir batin dan libido kaum lelaki.

.

Ini kerana tongkat ali (nama saintifik Eurycoma Longifolia) berfungsi sebagai ‘booster‘ kepada peningkatan hormon testosteron, yang mana berperanan besar dalam peningkatan nafsu seksual lelaki.

.

.

Tapi tuan, banyak sangat produk tongkat ali di luar sana, mana satu saya nak pilih?

.

Jangan risau tuan-tuan, teruskan membaca kerana kami nak senaraikan 10 produk tongkat ali terbaik yang anda boleh cuba sendiri.

.

.

Boleh Baca: 7 Rahsia Tongkat Ali Yang Buatkan Anda Terangkat!

.

.

10 Senarai Produk Terbaik

.

.

1. NuPrep Lelaki

.

.

Produk ini merupakan produk keluaran dari Biotropics Malaysia Berhad yang mana merupakan anak syarikat Khazanah Nasional Berhad.

.

NuPrep merupakan produk tempatan yang mudah untuk didapati di kedai-kedai farmasi di serata Malaysia termasuk Guardian & Watson.

.

Antara kelebihan NuPrep seperti:

Meningkatkan tenaga

Meningkatkan kesuburan

Meningkatkan kecergasan tubuh

Menambahkan jisim & otot

Meningkatkan imunisasi badan

Menstabilkan hormon dalam badan

.

Biotropics juga ada menyediakan produk NuPrep untuk wanita.

.

.

Haa jangan ingat tongkat ali untuk lelaki sahaja ye, perempuan pun boleh guna.

.

.

.

.

2. Naturalle Tongkat Ali

.

Produk yang seterusnya ini juga merupakan produk keluaran tempatan yang juga mudah untuk didapati di Watson & Guardian.

.

.

Dalam satu kapsul mengandungi 100mg ekstrak Radix Eurycoma Longifolia.

.

Satu botol mengandungi 60 kapsul, pengguna pula perlu mengambil dua biji kapsul sehari selepas makan untuk mempercepatkan penyerapan kedalam tubuh badan.

.

Dibawah min ada senaraikan antara kelebihan penggunaan produk ini, antaranya:

• Dapat memulihkan tenaga lelaki

• Boleh menguatkan badan

• Mampu untuk melancarkan peredaran darah

Melegakan sakit pinggan, sendi dan otot.

.

.

3. Astar Tongkat Ali 500mg

.

.

Produk tongkat ali dari Astar ini mengandungi 60 kapsul, pengguna juga disarankan mengambil kapsul ini dua kali sehari, cukup untuk satu bulan penggunaan.

.

Kelebihan produk jenama Astar ini ialah produk ini dihasilkan dengan menggunakan teknik dual solven extraction yang mana ia dapat membantu dalam penghasilan bahan aktif didalam akar eurycoma longifolia tersebut secara maksimum.

.

Antaranya seperti Eurycomanone, Triterpenoid Glycosaponin, dan Polysaccharide.

.

Harga bermula dari RM70 hingga RM90 ringgit bergantung pada penjual.

.

.

4. Living Active Tongkat Ali Phyto Plus

.

.

Produk ‘longjack’ dari Living Active ini dihasilkan daripada kajian tenaga penyelidik dari Universiti Teknologi Malaysia yang dipantau sendiri oleh Institute Pembangunan Bioproduk, UTM.

.

Produk yang dihasilkan mereka juga dihasilkan dengan standard dan piawaian yang tinggi tanpa mengandung campuran serbuk akar kayu, 100% merupakan ekstrak eurycoma longifolia.

.

Kadar larut boleh mencecah 99% didalam air dan mudah untuk diserap oleh tubuh badan.

.

Ianya boleh didapati pada harga bermula RM79 hingga RM100 bergantung kepada harga penjual.

.

.

Antara khasiat nya ialah:

Meningkatkan tenaga
Membantu lelaki yang mempunyai masalah syahwat
• Mempunyai kesan afrodisiak (penggalak seksual)
Meningkatkan paras testeosteron iaitu hormon yang diperlukan untuk fungsi seksual lelaki
• Membantu menurunkan berat badan

.

.

5. Opceden Tongkat Ali Plus

.

.

Opceden tongkat ali mengandungi pelbagai jenis bahan aktif yang mampu merangsang penghasilan hormon testosteron.

.

Antara bahan yang terkandung dalam produk Opceden ini ialah:

• Ekstrak Eurycoma Longifolia

• Serbuk Eurycoma Longifolia

• Ekstrak Ginseng Siberia

• Ekstrak Fructus Tribulus Terrestris

.

Produk ini dikatakan mampu memberi manfaat kepada sesiapa sahaja yang mengamal produk ini terutama sekali kepada individu yang berumur 45 tahun dan keatas yang mengalami simptom andropause.

.

.

Manfaat-manfaat lain antaranya seperti:

• Mampu memulihkan masalah ‘Andropause’

Meningkatkan tenaga dalaman

• Boleh meningkatkan kepekaan

• Mampu mengstabilkan mood seseorang

• Berupaya meningkatkan nafsu seks

.

Bagi produk Opceden Tongkat Ali Plus 350mg, harga yang ditawarkan bermula dari RM55 hingga RM70 ringgit.

.

.

6. BioLina Tongkat Ali Capsule

.

.

Kalau anda search di carian google, produk dari Biolina ini merupakan antara yang akan keluar.

.

Bahan utama yang ada didalam produk ini tak lain tak bukan adalah ekstrak eurycoma longifolia.

.

Setiap botol mengandungi 60 biji kapsul tongkat ali dan setiap satu mempunyai 450mg khasiat tongkat ali.

.

.

Antara kebaikan yang dijanjikan dalam setiap Capsule ialah:

• Boleh mencegah kanser

Membantu penghasilan hormon testosterone

Menambah kekuatan otot

Meningkatkan prestasi seks dan urusan seharian

.

Mengenai harganya pula bergantung kepada jumlah bilangan kapsul yang dipilih, ada 30 biji dan 60 biji.

.

Secara umumnya harga yang ditawarkan bermula dari RM30 hingga RM80 ringgit.

.

.

Baca Selepas Ini: Cara Untuk Membanyakkan Air Mani Supaya Pancutan Deras

.

.

7. Hurix’s Capsule Tongkat Ali Plus

.

.

Produk tongkat ali dari hurix ini merupakan antara yang terbaik.

.

Ia dihasil kan dengan menggunakan teknologi pemprosesan yang moden, bahan-bahan yang digunakan juga merupakan antara herba yang terbaik.

.

Ianya juga tiada kesan sampingan dan selamat untuk digunakan.

.

.

Antara kelebihan yang ditawarkan kepada pengguna ialah:

• Mampu meningkatkan tenaga

• Boleh menguatkan tubuh badan

Melancarkan peredaran darah dan kecergasan

Melegakan sakit pinggang, sendi, dan otot

Melawaskan kencing

.

Harga yang ditawarkan untuk paket berisi 30 kapsul adalah bermula dari RM35 hingga RM40 ringgit.

.

Ia perlu diambil 2 biji sekali makan dan perlu diambil 2-3 kali sehari bergantung kepada keperluan.

.

.

8. Orang Kampung Tongkat Ali

.

.

Orang Kampung Tongkat Ali boleh didapati di Watson & Guardian.

.

Ia mengandungi beberapa bahan aktif utama dan herba yang terbaik untuk kesihatan lelaki.

.

Antaranya seperti, Eurycoma Longifolia, Halia, Habbatussauda, & Jintan Manis.

.

.

Khasiat daripada produk dari Orang Kampung ini ialah:

• Boleh meningkatkan kadar hormon testosterone (hormon kelelakian)

• Boleh membantu pengeluaran air berlebihan dalam badan dan membantu penghadaman.

Membantu sistem perkumuhan, menghilangkan sakit di bahagian otot dan sendi.

Mengelakkan kembung perut

.

Berkenaan harga pula agak murah. Bermula daripada RM13 ringgit hingga RM25 ringgit, bergantung pada jumlah kapsul perbotol yang ditawarkan.

.

Perlu diambil dua kali sehari selepas makan bersama air suam.

.

.

.

.

9. Vita Tongkat Ali Maca Plus

.

.

Produk ini merupakan produk dari VitaHealth Malaysia Sdn Bhd yang mana telah pun mengeluarkan beratus-ratus jenis produk kesihatan untuk serata peringkat umur.

.

Ianya juga merupakan antara produk tongkat ali yang terbaik dipasaran.

.

Dalam setiap 400mg mengandungi 5 kombinasi herba terpilih yang mampu meningkatkan prestasi lelaki antaranya:

• Ekstrak tongkat Ali

• Ekstrak akar Maca

• Ekstrak Jintan Hitam

• Ekstrak Halia

• Rice Bran

.

.

Manfaat yang boleh diperoleh ialah seperti:

• Boleh meningkatkan tenaga

• Boleh meningkatkan stamina

• Mampu meningkatkan kesihatan

Meningkatkan testosterone

.

Tentang harga pula berbeza. Anda boleh dapatkan produk ini dari harga RM89 hingga RM120 ringgit.

.

.

10. Men’s Formula Biotropics

.

 

.

Produk ini juga merupakan salah satu produk buatan Biotropics Malaysia Berhad.

.

Men’s Formula merupakan produk tongkat ali nombor satu di Malaysia yang mana telah pun membantu ramai para suami dan lelaki diluar sana yang inginkan tenaga dan prestasi yang optimum.

.

Men’s Formula Biotropics mengandungi 6 herba dan bahan-bahan aktif terpilih yang telah terbukti secara saintifik boleh membantu meningkatkan tenaga secara zahir dan batin.

.

Tongkat ali – Boleh meningkatkan stamina kelakian – Testosterone Booster

Devil’s Thorn – Dapat melancarkan peredaran darah dalam zakar

Horny Goat – Mampu meningkatkan tahap libido

Maca Root – Boleh tingkatkan kualiti air mani

CordycepsMemudahkan proses sintesis dalam badan

Ginseng – Dapat memberi kecergasan dan menyegarkan badan

.

Ianya juga diproses dengan menggunakan teknologi premium Physta untuk mendapatkan khasiat tongkat ali yang sempurna. Formulasi ini dipatenkan hasil dari kerjasama Kerajaan Malaysia dengan MIT Massachusetts Institute of Technology – USA.

.

Produk Men’s Formula juga telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan pengiktirafan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

.

Ia juga merupakan satu-satunya pengeluar herba bertaraf klinikal di Asia Tenggara yang diluluskan oleh International Food & Drug Administration (USFDA)  – badan berdaftar antarabangsa yang menilai keberkesanan produk-produk herba farmaseutikal.

.

Jom tengok video dibawah mengenai produk Men’s Formula

.

.

.

Baik lah itu sahaja perkongsian kami pada kali ini.

.

Jangan lupa baca artikel kami yang lain juga.

.

Semoga apa yang dikongsikan dapat memberi input baharu kepada pembaca semua.

.

Semoga bermanfaat!

.

Assalamualaikum

.

.

Jom Baca Sekarang: Benarkah Biotropics Punca Rumahtangga Bahagia?

.

.

.


.

Anda rasa bermanfaat?

.

Jangan lupa Like kami di Facebook, di bawah ni ya.?

.

Lebih banyak lagi tips kesihatan seks yang best-best. ?