“Apalah nasib badan, isteri tak puas. Air mani pulak tak deras!

Pernahkah anda mengeluh sebegitu? Dah habis ikut berpuluh-puluh panduan ebook untuk menambahkan air ‘nikmat’…

Ikut bermacam-macam teknik yang terjumpa di Internet…

Tapi tiada apa-apa pun.

Arghhh…

air mani deras

Saya pun pernah alami pengalaman itu juga.

Tapi setelah saya menemui cara untuk banyakkan air mani ini, saya alami perubahan yang menakjubkan:

.

Isteri saya puas…

Mendayung makin lama…

Yang paling penting…

Pancutan deras macam air terjun!

Sekarang saya nak share dengan anda bagaimana saya buat.

Tapi sebelum itu…

Apa Itu Air Mani?

.

Ia adalah sejenis cecair berwarna putih keluar daripada zakar apabila seorang lelaki mencapai klimaks seksual.

.

Bagi seorang lelaki, tahap kesihatan serta kualiti air mani memainkan peranan yang penting.

.

Tahukah anda bahawa air mani yang berkualiti bukan sahaja bergantung pada bilangan sperma yang terdapat di dalamnya, malah kualiti sperma itu sendiri perlu diambil kira?

.

Tahu Berapa Banyak Air Mani Lelaki Anda?

.

air mani

.

Seperti yang telah diberitahu tadi, kuantiti banyak atau sedikit air nikmat ini bukanlah isu utama.

.

Yang pentingnya adalah kualiti air mani dan sperma yang terhasil.

.

Ha…jangan terkejut pula kalau jumlah air mani sebenarnya boleh menentukan tahap kesihatan anda!

.

Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), jumlah purata bagi ejakulasi yang dilepaskan oleh seorang lelaki ialah sebanyak 3.7ml iaitu bersamaan 3 suku sudu teh.

.

Manakala jumlah purata air mani yang dihasilkan dalam satu-satu ejakulasi adalah sebanyak 1.5ml hingga 6ml bersamaan satu sudu teh.

.

Penyelidik juga mendapati bahawa hanya peratusan kecil yang dapat memancutkan lebih daripada 10 ml air mani.

.

Seorang pakar dari United Kingdom, Dr Daniel Williams mengatakan jumlah ejakulasi setiap lelaki yang memasuki usia 30-an akan semakin menurun. 

.

Bahaya pengurangan ini boleh menyebabkan mati pucuk, ejakulasi pramatang dan pelbagai masalah batin yang lain.

.

Tahukah anda air ni sebenarnya ada khasiatnya? Rugi kalau anda tak tahu tentang khasiatnya. 😅

 .

 

Khasiat Air Mani (Yang Bagus Untuk Isteri)

.

khasiat air mani

.

1. Ejen anti-stres semulajadi

.

Kajian yang dijalankan ke atas 293 pelajar kolej wanita di State University of New York di Albany mendapati wanita berasa kurang murung setelah mengadakan hubungan intim.

.

Hal ini kerana faraj wanita menyerap beberapa komponen air mani ke dalam saluran darah.

.

Jadi berkemungkinan besar bahawa air mani mampu menghilangkan gejala kemurungan.

.

2. Membantu mendapatkan tidur yang berkualiti

.

.

Ramai yang beranggapan selepas mengadakan hubungan seks, pada malam itu kita tidur nyenyak kerana keletihan dan rasa penat. Namun sebenarnya air mani turut memainkan peranan!

.

Dalam kandungan air mani terdapat melatonin iaitu sejenis bahan kimia semula jadi yang mampu mendorong anda untuk relaks dan mendapatkan tidur yang berkualiti.

.

3. Melambatkan penuaan

.

Ini berita baik untuk isteri anda.

.

Sebab dengan air mani anda, isteri anda boleh awet muda.

.

Menurut satu artikel, satu sudu teh air mani mengandungi lebih 200 protein serta beberapa vitamin dan mineral seperti vitamin c, kalsium, klorin, asid sitrik, fruktosa, asid laktik, magnesium, nitrogen, fosforus, kalium, natrium, vitamin B12 dan zink.

.

Namun, tiada kajian konkrit yang mengesahkan dakwaan ini.

.

Apa yang pasti, hubungan seks yang penuh berahi dengan isteri memberikan manfaat baik kepada isteri juga.

.

4. Telan air mani boleh menurunkan tekanan darah?

.

Biar betul 😱

.

Wanita yang menelan air mani pasangan mereka semasa melakukan seks oral mempunyai risiko yang rendah untuk mendapat ‘preeclampsia’ iaitu komplikasi semasa mengandung yang boleh menyebabkan tekanan darah tinggi.

.

Tak tahulah samada betul atau tidak.

.

Boleh cuba sendiri

.

5. Mengurangkan risiko kanser prostat dan kanser payudara

.

Jurnal Persatuan Perubatan Amerika melaporkan kekerapan ejakulasi sperma mempunyai kaitan dengan penurunan risiko kanser prostat.

.

Selain itu, penyerapan air mani melalui dinding faraj dikaitkan dengan pengurangan risiko kanser payudara.

.

Tapi betul ke bila air mani banyak, pancutan akan menjadi deras? Macam mana nak banyakkan air mani ya?

.

Ini caranya…

Cara Untuk Banyakkan Air Mani

1. Buat Senaman Kardio

.

Salah satu cara untuk mendapatkan air mani yang banyak dan berkualiti adalah melalui senaman kardio.

.

Ia dapat menguatkan jantung sekaligus membantu peredaran darah yang lancar ke seluruh anggota badan.

.

Semakin kuat jantung anda, semakin baik ia mengalirkan darah beroksigen ke seluruh tubuh termasuk testis sebagai tempat penghasilan sperma dan air mani.

.

2. Tidur Yang Mencukupi

.

.

Apabila anda stress, pastinya akan mengganggu penghasilan air mani.

.

Oleh itu anda disarankan untuk mendapatkan tidur yang mencukupi dan berkualiti bagi memperbanyakkan air mani anda.

.

3. Jangan Merokok

.

.

Elakkan tabiat merokok. Kalau boleh, berhenti terus.

.

Ini kerana merokok akan merendahkan tahap hormon testosteron yang bertanggungjawab untuk hormon lelaki.

.

Ia boleh mempengaruhi penghasilan air mani yang banyak dan berkualiti.

.

4. Buat Senaman Kegel

senaman kegel

.

Lakukan senaman kegel atau kemut secara berkala. Ia mampu menguatkan otot lantai pelvis dan otot pembukaan lubang najis dan lubang kencing.

.

Senaman kegel ini sangat berkesan untuk melancarkan pengaliran air kencing, mengurangkan masalah mati pucuk dan juga membantu menghasilkan air mani yang banyak.

.

Kalau ‘adik’ ok, air mani pun mesti ok kan?

.

5. Banyakkan Minum Air

.

minum air banyakkan air mani

.

Ini cara paling mudah untuk membanyakkan air mani anda.

.

Minum air yang mencukupi setiap hari untuk memastikan tubuh badan anda sentiasa terhidrat. Fungsi sistem badan berjalan dengan baik termasuklah penghasilan air mani dan sperma.

.

Bilangan pengambilan air yang mencukupi adalah antara 8 hingga 10 gelas air kosong setiap hari.

.

6. Makan Seleri

.

.

Sayur seleri kaya dengan vitamin A, K, dan C dan garam mineral seperti kalium dan folat.

.

Kesemua khasiat ini mampu untuk menambahkan isipadu air mani.

.

Petuanya ialah kena makan seleri selama 3 hari.

.

Anda akan merasai pancutan yang padu dan banyak nanti!

.

7. Ambil Supplemen Zink

.

Pengambilan zink sangat bagus sebagai khasiat tambahan untuk ubat kuat.

C

Ia berfungsi untuk meningkatkan hormon testosteron.

/

Bila hormon testosteron berada dalam tahap optimum, tenaga batin anda stabil. Air mani pun banyak.

/

Selain ambil supplemen, anda boleh mendapatkan khasiat zink secara semulajadi daripada ikan, telur dan daging.

/

Jadi, bolehlah pancut deras lepas ni?

s

Ya, memang boleh.

.

Nak pancut macam air terjun pun boleh.

.

Tapi kena ingat ni:

.

Jumlah air ‘nikmat’ yang banyak tidak bermaksud ada sperma yang berkualiti.

Sebab dengan sperma yang berkualiti boleh membuatkan isteri hamil.

Kalau dah cuba pelbagai cara tetapi masih belum hamil, anda boleh rujuk dengan doktor pakar.

Apa-apa pun, jangan stres sangat ya. Selagi kita berusaha, pasti kita jumpa jalan untuk keharmonian rumahtangga.

Bila bab hal rumahtangga ni, saya baru sahaja cuba satu cara untuk menguatkan kesihatan lelaki secara total…

.

.

Namanya MEN’S FORMULA BIOTROPICS. Supplement ini dijamin halal, lulus KKM serta mengandungi herba-herba tradisional untuk membantu anda tahan lama bersetubuh.

.

MEN’S FORMULA BIOTROPICS adalah untuk lelaki yang mengalami situasi-situasi ini:

.

  • Sentiasa sibuk dengan kerja
  • Sering rasa lesu dan keletihan
  • Kurang berselera bila pandang isteri
  • Baru masuk 2 minit dah sampai garis penamat!

.

Produk ini merupakan anak syarikat kepada Khazanah Nasional Berhad.

.

Ia disahkan selamat & berkesan oleh USFDA, serta disyorkan oleh doktor pakar sakit tuan, Dr Ismail Tambi.

.

Mens formula untuk tambahkan air mani

Diformulasikan dengan teknologi Physta® Tongkat Ali dan 6 herba lain, ia dapat mengembalikan kesihatan seksual dan tenaga harian anda.

.

Tongkat Ali (meningkatkan stamina)

Devil’s thorn (melancarkan darah dalam batang zakar)

Horny goat (meningkatkan tahap libido)

Maca root (menambahkan kuantiti air mani)

Cordyceps (membantu meningkatkan stamina)

Ginseng (mencergaskan dan menyegarkan badan)

Untuk maklumat lanjut tentang MEN’S FORMULA BIOTROPICS, klik link di bawah dengan segera: